Skip to main content

Experter på digital och traditionell marknads­föring

Jakobsson Communication är en reklambyrå som tar ett helhetsgrepp om din kommunikation. Vi hjälper er med strategier, kampanjer, hemsida och tar hand om ditt varumärke i den digitala världen. Allt du behöver, på samma plats – skräddarsydda lösningar efter ditt företags behov.

Strategisk kommu­nikation för effektiva marknads­­­strategier

Vår tjänst inom strategisk kommunikation fokuserar på att skapa och genomföra anpassade marknadsstrategier som överensstämmer med företags mål och målgrupp. Vi utvecklar PR-planer för att definiera målgrupper och skapa engagerande budskap, vilka förmedlas genom noggrant valda kanaler. Vårt arbete inkluderar även integrerade marknadsplaner som förenar traditionella och digitala metoder, vilket säkerställer kostnadseffektiva lösningar och främjar kundlojalitet.

Vi lägger stor vikt vid att etablera kommunikationsplattformar för en enhetlig varumärkesröst över olika medier. Genom vår tjänst strävar vi efter att göra varje kommunikationsinitiativ meningsfullt och resultatdrivet, vilket hjälper företag att sticka ut och bygga starka relationer i en konkurrensutsatt affärsvärld.

Mer om strategier

Public Relations (PR)

Ge dig ut på en resa mot ökade kommunikationsinsatser med vår byrå, där Public Relations (PR) inte bara är en tjänst; det är en förvandlande upplevelse. Vår långa erfarenhet och expertis inom PR hjälper dig att skapa fängslande narrativ till att omdefiniera mediarelationer, dra nytta av digital dominans och krissäkra ditt varumärke. Höj ditt varumärke med oss, där framgång inte bara är ett mål utan en försäkrad utfall.

Mer om PR

Tankeväckande design – branding- och designtjänster

Vi är specialiserade på att skapa unika och minnesvärda varumärkesidentiteter, inklusive logotyper och grafiska profiler, som framhäver ditt företags unika karaktär. Vi erbjuder även framtagning av anpassade tryckmaterial som visitkort och broschyrer för att stärka din fysiska närvaro, samtidigt som vi säkerställer en stark och enhetlig online-närvaro genom användarvänlig digital design. Vår expertis omfattar att skapa en konsekvent visuell identitet över både digitala och fysiska kanaler, vilket bygger förtroende och varumärkesigenkänning.

Vår design kommunicerar inte bara ditt varumärkes estetik utan även dess historia och värderingar, skapar engagerande visuella berättelser och anpassar sig till de senaste designtrenderna för att hålla ditt varumärke relevant och nyskapande. Vi är passionerade över att samarbeta med dig för att utveckla en stark varumärkesstrategi och design som är estetiskt tilltalande och strategiskt effektiv.

Mer om branding och design

SEM – sökords­annonsering

Search Engine Marketing (SEM) är en avgörande del av digital marknadsföring, som effektivt hjälper företag att nå nya kunder och öka intäkterna samtidigt som de håller nere kostnaderna. Genom att använda SEM uppnår företag omedelbar synlighet på sökmotorer som Google, Yahoo! och Bing. SEM-strategier involverar användning av nyckelord och avancerad cookie-teknik för att placera annonser på relevanta webbsidor, och betalning sker per klick, vilket innebär att annonsörer endast betalar när användare interagerar med annonsen.

SEM är lämpligt för alla företagsstorlekar och erbjuder anpassningsbara lösningar för att nå specifika målgrupper. Med SEM kan annonsdistribution vara lokal, nationell eller global. Olika annonsformat inkluderar textannonser, bildannonser, app-marknadsföring, videoannonser och shoppingannonser, var och en med unika fördelar. SEM är inte bara kostnadseffektivt utan också konsekvent och resultatdrivet. Anpassning till aktuella marknadstrender säkerställer att varumärken förblir konkurrenskraftiga och relevanta i en dynamisk digital miljö.

Mer om SEM

SEO – en nödvändighet för digital framgång

SEO, eller sökmotoroptimering, är avgörande för att förbättra synligheten och driva trafik till din webbplats. Genom att optimera din sida för sökmotorer som Google, kan du uppnå högre rankningar och öka din online-närvaro. On-page SEO inkluderar tekniker som att optimera titel taggar, meta beskrivningar, header taggar och alt-taggar för bilder, samt fokusera på nyckelordsoptimering och webbplatsens hastighet. Off-page SEO handlar om att bygga kvalitetslänkar och skapa värdefullt innehåll. Dessutom är lokala listor och mobiloptimering kritiska för att nå en bredare publik, speciellt då över 40% av Google-sökningarna är lokala. Effektiv SEO leder till ökad synlighet, högre rankning och mer trafik, vilket i sin tur kan öka försäljningsmöjligheter.

Mer om SEO

Webbdesign och webbproduktion

Vi erbjuder skräddarsydda webbdesigntjänster som förenar estetik med funktion för att stärka ditt företags digitala närvaro. Våra responsiva designlösningar optimerar användarupplevelsen över alla enheter, medan SEO-strategier ökar din synlighet på sökmotorer. Vi anpassar varje projekt för att spegla ditt varumärkes unika identitet och mål, och erbjuder allt från användargränssnitt till teknisk prestanda.

Mer om webbdesign

E-handelslösningar med WordPress och WooCommerce

Vi specialiserar vi oss på skräddarsydda e-handelslösningar med WordPress och WooCommerce. Vi erbjuder flexibla, kostnadseffektiva och användarvänliga webbplatser, perfekt anpassade för att spegla ditt varumärkes unika identitet. Med fokus på skalbarhet och fullständig kontroll, säkerställer vi att din onlinebutik inte bara ser bra ut utan också presterar optimalt. Välj rätt e-handelsplattform för ditt företag med vår expertis och skapa en framgångsrik digital närvaro.

Mer om e-handel

Skapa minnesvärda ögonblick med kreativa kampanjer och koncept

Vi specialiserar oss på att skapa unika och minnesvärda marknadsföringskampanjer och koncept. Vårt mål är att kombinera kreativitet med strategi för att producera kampanjer som inte bara kommunicerar ditt varumärkes budskap effektivt, utan också skapar en djupgående inverkan och engagemang hos din målgrupp.

Genom att balansera text och bild, skapar vi harmoniska och tankeväckande berättelser som framhäver ditt varumärkes unika identitet. Vårt åtagande är att leverera kreativ briljans och överträffa förväntningarna, samtidigt som vi hjälper ditt företag att sticka ut i den digitala marknadsföringsvärlden. Kontakta oss för att transformera din marknadsföringsstrategi.

Kampanjer och koncept

Effektiv annonsering på sociala medier med Paid Social

Paid Social, en kärnkomponent i modern digital marknadsföring, utnyttjar plattformar som Facebook, Instagram, LinkedIn och YouTube för att stärka ditt varumärkes närvaro online. Hos Jakobsson Communication skapar vi engagerande innehåll för att nå och engagera din målgrupp, samtidigt som vi navigerar i de senaste algoritmerna för att maximera din räckvidd.

Annonsering på sociala medier erbjuder unika möjligheter för målgruppsinriktning. Vi använder avancerade verktyg på plattformar som Facebook för att rikta in dina annonser baserat på användardemografi, intressen och beteenden. Genom att använda Meta pixel för remarketing kan vi skapa anpassade målgrupper som liknar dina befintliga kunder, vilket ger högre konverteringsfrekvenser och en effektivare marknadsföringsbudget.

Vår expertis inom Paid Social innefattar en balans mellan kreativt innehåll och strategisk placering, vilket säkerställer att dina kampanjer inte bara når utan också berör och engagerar din målgrupp. Låt oss på Jakobsson Communication hjälpa dig att optimera din digitala marknadsföring och omvandla din sociala medieannonsering till mätbara resultat.

E-postmarknadsföring: anpassning till moderna trender och teknologi

E-postmarknadsföring förblir en grundläggande och effektiv komponent i den digitala marknadsföringsstrategin. Med en stor andel av internetanvändare i Sverige som regelbundet använder e-post, erbjuder denna kanal en direkt och personlig väg till konsumenternas inkorgar. Dagens e-postmarknadsföring har utvecklats för att omfatta avancerad segmentering och AI-driven personalisering, vilket ökar relevansen och engagemanget.

Att skapa värdefullt innehåll är nyckeln till framgång, samtidigt som det är viktigt att respektera mottagarnas integritet och samtycke i enlighet med dataskyddslagar som GDPR. Modern e-postmarknadsföring integrerar interaktivitet och mobiloptimering, vilket gör det möjligt för företag att anpassa sig till användarnas beteende och preferenser.

På Jakobsson Communication skapar vi skräddarsydda e-postkampanjer som engagerar och konverterar, med länkar till din hemsida eller unika landningssidor för detaljerad kundinsikt. Vi analyserar och rapporterar resultaten kontinuerligt för att ständigt förbättra dina kampanjer och maximera ROI.

Film & foto

Bilden är en enormt viktig del i den digitala marknadsföringen, som bekant säger en bild mer än tusen ord. Men det gäller att väcka intresse direkt – enligt Facebook har du 1,7 sekunder på dig att fånga någons uppmärksamhet i deras flöde. Att överraska är bra men att väcka känslor är ännu bättre. Se till att ge rätt bild av ditt företag på hemsidan, i annonser och sociala medier.

Vi har lång erfarenhet av att berätta i bild, stilla såväl som rörlig. De första fem sekunderna i en video är avgörande så tänk på vad du visar först. Skippa loggan och satsa på att göra avsändaren glasklar i budskapet. Berätta rakt, effektivt och med hjärtat i fokus. Ett skratt, en svordom, en tår – känslor engagerar och får människor att agera. Vilka känslor vill du ladda ditt varumärke med?

Internkommunikation

Internkommunikation är avgörande för företags framgång i en dynamisk marknad. På Jakobsson Communication, förstår vi detta och erbjuder anpassade lösningar för att stärka din interna kommunikation. Genom att informera och engagera medarbetare i företagets vision, omvandlar vi dem till varumärkesambassadörer, vilket förstärker externa kampanjer och företagskultur. Våra tjänster inkluderar strategisk planering, moderna verktyg, utbildning och uppföljning, för att säkerställa att internkommunikationen är integrerad i din affärsstrategi.

Mer om internkommunikation

AI-driven kommunikation

Vi utvecklas ständigt inom AI-driven kommunikation, erbjuder tjänster som omformar digital marknadsföring. Vår expertis ligger i att integrera artificiell intelligens för att skapa engagerande, SEO-optimerat innehåll, vilket förstärker varumärkens synlighet och publikens engagemang. Vi producerar AI-genererade artiklar, unika sociala medieinlägg och ögonfallande bilder, allt skräddarsytt för att matcha varje varumärkes unika karaktär.

Med AI kan vi analysera data för att förstå publikbeteenden, vilket möjliggör riktat och relevant innehåll. Vi erbjuder också strategisk planering för sociala medier, säkerställer optimal publiceringstid och maximal effekt. På Jakobsson Communication är vi dedikerade till att hjälpa företag att navigera den digitala världen mer effektivt och med större påverkan. Med AI-drivna lösningar transformeras ditt sätt att kommunicera.

Mer om AI

Se till att dina kunder hittar dig

Varje dag sker miljontals sökningar efter produkter och tjänster på nätet

Får du tillräckligt många besökare till din hemsida och dina sociala kanaler?
Vill du att din hemsida ska rankas högt i sökmotorer som Google och Bing?
Vet du hur dina konkurrenter använder digital marknadsföring för att få fler kunder och tjäna mer pengar?

Boka ett möte